วันที่ 28 พฤศจิกายน 2565 สำนักวิจัย มหาวิทยาลัยแม่โจ้ ร่วมจัดงาน International Symposium on Trends and Opportunities of Displacement of Fruit Tree Production Areas under Climate Change โดยมี รองศาสตราจารย์ ดร.วีระพล ทองมา อธิการบดีมหาวิทยาลัยแม่โจ้ เป็นประธานในงาน พร้อมทั้ง ผู้ช่วยศาสตราจารย์พาวิน มะโนชัย รองศาสตราจารย์ ดร.อภินันท์ สุวรรณรักษ์ ผู้อำนวยการสำนักวิจัยฯ ผู้ช่วยศาสตราจารย์ ดร.เรืองชัย จูวัฒนสำราญ คณบดีคณะผลิตกรรมการเกษตร คณาจารย์ เข้าร่วมในงานดังกล่าว นอกจากนี้ยังมีการ บันทึกข้อตกลง (MOA) ระหว่าง มหาวิทยาลัยแม่โจ้ โดยมี ผู้ช่วยศาสตราจารย์ ดร.เรืองชัย จูวัฒนสำราญ คณบดีคณะผลิตกรรมการเกษตร และ Dr. Wen-Li lee Diretor,Feng Tropical Horticultural Experiment Branch,Tawan Agricultrual Research Institute,COA,Tawan และการสัมมนา ห้องลีลาวดี โรงแรมฟูราม่า เชียงใหม่

ซึ่งในงานสัมมานามีทั้งหมด 8 หัวข้อ ดังนี้
1. Challenge and trend to produce Longan in Thailand
2. Challenge and opportunity: The impact of climate change on fruit production
3. Challenge and opportunity: The impact of climate change
on fruit production in Malaysia
4. Challenge and trend to produce grapes and temperate fruit in tropical areas
5. Passion fruit and avocado production in Japan and the challenge of reducing chilling stress on them
6. Heavy rainfall has given rise to severe crop diseases caused by Phytophthora spp. n Taiwan - taking passion fruit as an example
7. Climatic factors affecting yield and yield prediction of aromatic coconut
8. Fruit production in the Philippines amidst climate change

ปรับปรุงข้อมูล : 30/11/2565 11:07:45     ที่มา : สำนักวิจัยและส่งเสริมวิชาการการเกษตร มหาวิทยาลัยแม่โจ้     จำนวนผู้เปิดอ่าน : 200